Online video steeds belangrijker in 2017

Social media is altijd aan het ontwikkelen en momenteel is één van de grootste veranderingen dat video’s steeds meer de norm worden voor de doelgroepen. De evolutie van de smartphones zorgt dat het nóg gemakkelijker wordt om online video’s te bekijken. Dit wordt onderstreept door Google. Zij heeft recentelijk aangegeven dat desktop first vervangen wordt door mobile first.

Online video statistieken

Mooie woorden, maar hoe zit het met de statistieken rondom video:

  • Eenderde van alle online activiteiten bestaat uit het bekijken van video’s.
  • De gemiddelde gebruiker kijkt 33,4 video’s! per maand!
  • 80% van de online video kijkers heeft wel eens commentaar gegeven op een online video.
  • 76% van de kijkers bekijkt werkgerelateerd of op business websites video’s één keer per week.
  • 38% van de online kijkers ziet videoadvertenties als geloofwaardig.

Deze statistieken bewijzen dat online video nog zeer veel potentie en het belang van het integreren van online video op jouw website. Nog steeds niet helemaal zeker waarom je gebruik moet maken van online video? In deze blog een aantal video marketing trends van 2017 in de hoop je te kunnen overtuigen te starten met online video.

Facebook video’s worden steeds meer en beter

Waar tot 4 jaar terug video’s op facebook bijzonder waren, wordt het tegenwoordig steeds meer een vereiste. Dat Google in 2018 afstapt van de 30 seconden commercials die niet zijn over te slaan, bewijst dat ze ook steeds meer concurrentie krijgen van andere videoplatformen, waaronder facebook. Het aantal bekeken video’s op facebook is exponentieel gegroeid van 1 miljard naar 8 miljard in het jaar 2015. Daarnaast namen de tekst en foto berichten binnen facebook enorm af in aantallen. Met Facebook Live is een gedegen concurrent ontstaan van YouTube. Wanneer Facebook de komende jaren de innovator blijft voor video marketing, zal er naar verwachting in 2017 nóg een grotere groei komen in het aantal mensen dat video’s delen, liken en bekijken op facebook.

Live video’s steeds belangrijker

Steeds meer online video kijkers omarmen het live video kijken. Door het gebruik van Facebook live kunnen bedrijven steeds meer interactie aangaan met de fans en volgers op een hoger niveau. Door middel van live video kan de consument de nieuwste content als eerste bekijken. Daarbij is live video een onbewerkte versie die de werkelijkheid meer benadert dan een geuploade video. Deze originele content wordt steeds meer gewaardeerd door de kijkers. Twitter volgt voorzichtig de stappen van Facebook door de samenwerking aan te gaan met Periscope. De samenwerking tussen deze twee bedrijven zorgt dat het mogelijk is om live video in de tweets te tonen. Hiermee wordt een enorm bereik gerealiseerd.

Video als sales tool in 2017

De basis van het succes van online video en video marketing, is dat consumenten het fijn en gemakkelijk vinden om video’s te kijken. De consumenten hoeven geen teksten meer te lezen, maar krijgen alle benodigde informatie vertelt en uitgelegd. Online video speelt daarom een steeds grotere rol in het aankoopproces van de consumenten. Het is daarom steeds belangrijker voor bedrijven om online video in te zetten al sales tool. Een online video in een webshop met een review of uitleg over het product kan de twijfelende consument over de streep trekken. Denk ook eens aan een testemonial video. Deze online video kan de klanten vertellen over de ervaring van andere gebruikers. Wist je dat slechts 4% van de consumenten de gebruikershandleiding leest, maar 45% een video bekijkt over het product?

Heb je een groot sales team die producten verkoopt aan (potentiële) klanten? Dan kan een video met uitleg over het product zorgen dat de klant meer overtuigd raakt. Een verkoopverhaal is vluchtig. Vaak willen klanten nóg iets langer nadenken, zeker als het om grote bedragen gaat. Wanneer de verkoper na het verhaal een video achterlaat met de belangrijkste USP’s van het product kan de klant nog een keer de opties bekijken. De kans op succesvolle verkoop wordt hiermee groter.

2017 – het jaar van video

De bovenstaande feiten en ontwikkelingen bewijzen de kansen voor video, maar wat ga je in een online video vertellen? MRK film denkt met je mee van script tot uitvoering. Jouw wensen en doelgroep worden centraal gesteld om een succesvolle online video te maken!

Laat een reactie achter